Håller man på med fotografering så inser man efter ett tag att det behövs lagringsutrymme för de bilder som man tar och som man vill spara. Här ger vi dig tips för dig som fotograferar digitalt. Vad du behöver tänka på när du redigerar dina bilder till hur du ska lagra bilder på ett säkert sätt.

Lagra bilder

Efter ett en tid så kommer du att inse att det blir mycket bilder som behöver lagras på något sätt. Din dators hårddisk är inte det bästa stället att lagra bilder på. Skulle du få ett datorhaveri så kan alla bilder vara borta på ett par musklick. Se till att införskaffa ett par externa hårddiskar där du lagrar dina bilder, du hittar bra alternativ här. Den utveckling som skett bland externa diskar har gjort att den har ökat i kapacitet, minskat i storlek och blivit betydligt billigare än vad de varit tidigare. Så köp mint två när du ändå handlar.

Redigera bilder

Med två externa diskar så kan du lagra dina originalbilder på den ena och dina redigerade bilder på den andra. Det är alltid en fördel att spara originalbilden och du vid ett senare skede vill redigera om den på något sätt. Idag så finns det andra alternativ än Photoshop att fixa till dina bilder med. Än om detta är enligt vårt tycke den bästa redigeringsprogrammet så kostar det en hel del och man kanske vill lägga sin pengar på kamera utrustning och hårddiskar. Ta en titt på Pixlr som är ett verktyg för redigering av bilder som finns online på nätet.