Det kan vara väldigt spännande att använda sig av fotokonst i sitt hem. Antingen så kanske du har tagit fantastiska egna bilder som du väljer att hänga upp eller så köper du fotokonst på nätet. Det är ju inte alla som har förmågan att fotografera och det man vill hänga upp i sitt hem kanske man inte får fram via sin egna kamera.

Som tur så finns det experter som kan detta med fotokonst. Hos Konstlobbyn så hittar du olika motiv som kanske kan passa in i ditt hem. Fotografierna trycks på ett speciellt konstpapper som gör att det blir beständigt och ger en skarp och fin bild med klara färger. Konsten att hänga fotokonst kan vara lite speciell. Det kan vara nog svårt att hänga upp en tavla. Ska det kanske vara en fotovägg med ett antal tavlor på rad kan det bli än knepigare. Använd er av en laser för att få upp en rak linje.

Mäta bredden på varje tavla så du vet hur du ska placera ut tavlorna på den linje du har på din vägg med hjälp av din laser. Ett annat tips om det är olika storlekar är att använda dig av golvpapp där du lägger ut dina tavlor i den placering som du vill ha dom. När du är klar så rita av formen på tavlan och markera var din tavelkrok ska vara. Tejpa försiktigt upp golvpappen på väggen och slå i tavelkrokarna på de platser som du valt.