Att fotografera med mobilen kanske inte är det ultimata om du vill ta bilder som ska hamna i trycksaker eller du vill beställa en förstoring på som canvastavla eller liknande. Den har sina begränsningar den lilla kameran i din mobil. De utvecklas dock och blir allt bättre för varje modell som kommer.

Du kanske har gjort dig av med din vanliga gamla systemkamera och endast fotografera med din mobil. Som dokumentation och för visning i telefonen eller via Apple TV eller Chromecast till en TV kan de bilder man tar med sin mobil fungera perfekt. Det har nu även kommit objektiv som man kan koppla på sin mobil för att kunna ta ännu roligare bilder. Det kit vi hittade innehåller ett teleobjektiv, makro, vidvinkel och ett fisheye samt ett polariseringsfilter. Ja, även fästet för din mobil och rengöringsduk medföljer också.

Att tänka på när man fotograferar med mobilen är många gånger lik med när man tar bilder med sin vanliga systemkamera. Gå närmare sitt objekt är ett av de tips som ges av experterna. En av fördelarna med att fotografera med sin mobil är att man kan ta väldigt många bilder. Tänk hur det var när man bara hade 24 eller 36 bilder att ta med en rulle. Sedan ostade ju framkallningen också så man var i många fall väldigt sparsam med antalet bilder. Med en mobil kan du ta flera bilder av samma motiv och rader de som man inte blev nöjd med.