shutterstock_261979874

När det kommer till fotografering är man alltid ute efter att ta ett sådant bra foto som möjligt. Känner man att de foton man tar sällan blir så bra som man hoppats kan man ta hjälp av ett par tips.

  1. Bestäm fokusen – varje bild har en fokus även om detta är ett tomrum mellan två saker. Välj därför vilken fokus bilden ska ha.
  2. Håll stilla – en stadig hand är ett väldigt bra verktyg för att ta bra bilder, tryck alltid lugnt på avtryckaren, en ryckig rörelse kan ge suddiga bilder.
  3. Ta fler bilder – har man en digitalkamera har man inget att förlora på att ta mer än en bild, den bästa bilden är inte alltid den första.
  4. Regissera fotot – en bild behöver inte alltid vara ett spontant ögonblick, överväg att gå in och ställa saker perfekt innan bilden tas.
  5. Tänk på bakgrunden – en stökig bakgrund kan stjäla fokus från motivet, detta är speciellt sant när man tar en porträttbild.
  6. Variera skärpan – ibland kan man ta en bättre bild om man först låser skärpan, variera detta för att se om något blir bättre än de andra.

Detta är det mest grundläggande man kan göra för att få bättre bilder. Kolla runt på sajten för fler tips!