När du ska gå till fotografen och ta porträttbilder vill du givetvis vara så snygg som möjligt. Då kan det vara vissa saker som är bra att tänka på som att till exempel välja rätt look. Eftersom porträttfoton ofta blir till gåvor och dom hängs upp på väggen och hänger där många år.

Fixa ditt ansikte och hår

Eftersom oftast porträttbilder innebär närbilder på ditt ansikte så är det viktigt att din hud ser frisk ut. Då kan det vara bra att gå till en salong för att få professionell hjälp. Välj hudbehandlingar för bästa resultat. Då kommer din makeup se bättre ut.

När du fixat huden och den är bra kommer nästa steg i processen. Det är viktigt att du tänker på att använda rätt make-up. Här är det viktigt du väljer en matt sminkning och undvikande glittriga och blanka produkter som lätt får dig att se svettig ut.

Håret kan du med fördel tvätta kvällen innan eftersom ett nytvättat hår lätt blir mjukt och svårstylat. Det snyggaste till fotograferingen är löst hår istället för stela uppsättningar.

Dina kläder

Kläderna är också en viktig del för att bilderna ska bli bra. Välj kläder i färger som framhäver dina vackraste sidor tänk även på att tyget ska vara matt och inte glansigt.